Poniedziałek 18.11
Jarzynowa (wywar drobiowo-wołowy, ziemniaki,kalafior,brokuły,fasolka,marchewka, seler,ziemniaki,pietruszka,sól,pieprz)
Klopsy(mięso wieprzowe mielone ,pierz,sól,bułka tarta ,Jajka,cebula)
Ziemniaki gotowane
Buraczki (buraki gotowane,sól, pieprz,ocet-(zwykle 6 lub 10%) roztwór kwasu octowego (CH3COOH) ,cebula,olejstanowi mieszaninę kwasów tłuszczowych, wśród których można wyróżnić przede wszystkim kwas oleinowy (50-67%) i linolowy (16-30%) oraz w mniejszej ilości kwas linolenowy (6-14 %), palmitynowy (2,5-60%), stearynowy (nie więcej niż 3%) i eikozenowy (nie więcej niż 5%). )
Wtorek 19.11
Krupnik (wywar drobiowo-wołowy,marchewka, seler,ziemniaki,pietruszka,sól,pieprz,krupy)
Kopytka (jajka,mąka pszenna,sól,ziemniaki)
Gulasz wieprzowo-wołowy (mięso wieprzowe,wołowe,papryka,ogórek,sól,pieprz,mąka pszenna,śmietana 18%żywe kultury bakterii mlekowych)
Środa 20.11
Z czerwonej fasoli (wywar drobiowo-wołowy,,ziemniaki,fasola czerwona,boczek sól,pieprz)
Knedle z masłem cukrem I cynamonem (ziemniaki ugotowane ugotowanych,jajko,mąka pszenna,sól,śliwki węgierki,cynamon drobno zmielonej kory prawdziwego cynamonu cejlońskiego (Cinnamomum zeylanicum,cukier,masło-głównym składnikiem jest tłuszcz mleczny oraz woda, która stanowi ok. 15% masy.
Czwartek 21.11
Pomidorowa z ryżem (przecier pomidorowy-pomidory (99,5%), sól, Zawartość ekstraktu: nie mniej niż 8,5%ryż,pietruszka,sól,pieprz)
Żeberka (papryka,olej,pieprz,sól)
Kapusta zasmażana ( kapusta kiszona,boczek,mąka,sól, pieprz,Liść laurowy,Ziele angielskie)
Ziemniaki gotowane
Piątek 22.11
Żurek biały z jajkiem (jajko,śmietana,mąka pszenna,koperek,)
Ryba (Ryba,bułka tarta(mąka, drożdże i sól),mąka pszenna,jajka,sól,pieprz)
Ziemniaki gotowane
Surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona,marchewka ,jabłko, sól,pieprz)
Sobota 23.11
Krem z brokuł (wywar drobiowo-wołowy, ,brokuły,ziemniaki,sól,pieprz)
Łódeczka drobiowa z pieczarkami(mięso drobiowe,bułka tarta,mąka pszenna,jajka,pieczarki,sól ,pieprz )
Ziemniaki gotowane
surówka z pekińskiej (kapusta pekińska,ogórek,koperek,ocet,olej,pieprz,sól)
Niedziela 24.11
Rosół z makaronem – (wywar z mięsa drobiowego,wołowego,wieprzowego,seler,pietruszka,marchewka sól ,pieprz )
Makaron- mąka pszenna ,jaja,woda,sól
Rolada wieprzowa(Schabowe, ogórek konserwowy,musztardagorczyca biała, brązowa lub czarna. Pozostałe składniki to ocet (jabłkowy, winny lub spirytusowy), cukier albo miód, sól, woda i przyprawy. -,cebula,boczek,sól, pieprz,papryka,olej)
Kluski biale -(ziemniaki,maka ziemniaczana ,jaja)
Surowka z białej kapusty – (biala kapusta,marchewka, ogórek,zielony,sól,pieprz,olej slonecznikowy )
Czerwona kapusta gotowana -(kapusta czerwona,boczek,cebula,sól, pieprz ,ocet)