Oferta Cateringowa

ZESTAW CATERINGOWY

ZIMNA PŁYTA

45 zł/os.

– 2 rodzaje sałatek,
– 2 rodzaje śledzi,
– tatar,
– galaretki drobiowe (na zamówienie wieprzowe),
– talerze z wędlinami, serami
– talerze z przekąskami (z ciasta francuskiego, śliwka z boczkiem, kulki mięsne).

GORĄCA KOLACJA

55 zł/os.

– 2 kawałka mięsa na osobę,
– 2 rodzaje sałatek do wyboru,
– 2 rodzaje dodatków do wyboru,
+ GRATIS barszcz z krokietem, pierogi mieszane przy zamówieniu powyżej 10 osób.

ZESTAWY  WEGE – NOWOŚĆ!

Zestaw 1

55 zł

Papryka faszerowana kaszą kus kus – 1 szt
– Krążki papryki w panierce –  4 szt
– Krążki cebuli w panierce – 4szt
– Tortilla warzywna – 1 mała
– Talarki – 1 mała miska

ZESTAW 2

60 zł

– Papryka faszerowana kaszą kus kus – 1 szt
– Krążki papryki w panierce – 4szt
– Krążki cebuli w panierce – 4szt
– Tortilla warzywna – 1 mała
– Filet z dorsza – 1 szt
– Talarki – 1 mała miska

ZESTAWY PRZEKĄSKOWE

Patera Przekąsek

180 zł

(Podane na dwóch drewnianych korytach )
8-10 OSÓB 

– kanapki dekoracyjne 12 szt
– boczek ze śliwką 12 szt
– pieczarki faszerowane 12szt
– kulki mięsne  12 szt 
– przekąski z ciasta francuskiego 12szt
– krokieciki nadziewane 12 szt 

Patera Przekąsek

140 zł – nowość

– Przekąski z ciasta francuskiego – 10szt
– Krokieciki nadziewane – 10szt
– Pieczarki faszerowane – 10szt
– Kulki mięsne – 10szt
– Śliwka z boczkiem – 10szt

KORYTA MIĘSNE

220 zł / 5-6 osób
– 9 kawałków mięsa!

Rolada wieprzowa, golonko bez kości, udko z kurczaka, karczek, żeberka pieczone, krupniok śląski lub kiełbasa pieczona, pierogi 10 szt, ćwiartki ziemniaków 1 mała miska, kapusta zasmażana 1 mała miska, surówka z białej kapusty z koperkiem 1 mała miska 

360 zł / 10-12 osób
– 
17 kawałków mięsa !

Kotlet po myśliwsku, rolada wieprzowa, zapiekany kotlet drobiowy z serem, żeberka duszone, karczek pieczony, szaszłyki, pierogi 20 szt, ćwiartki ziemniaków 1 śr miska lub 2 małe, kapusta zasmażana 1śr miska lub 2 małe, surówka z białej kapusty z koperkiem 1 śr lub 2 małe miski.

160 zł / 4 osoby
– 6 kawałków mięsa!
(nowość) 

Udko z kurczaka, karczek grillowany, szaszłyk drobiowy, filet grillowany, pierogi 8 szt, kapusta zasmażana 1 mała miska, talarki 1 mała miska

300 zł – 10 kawałków mięsa! 

Rolada wołowa 2 szt, Pierś z kaczki 2 szt, Pieczeń cielęca 2 szt, Noga z królika 2 szt, Zawijasy schabowe z serem camembert 2 szt, Grecka 1 śr miska, Zasmażana 1 śr miska, Ziemniaki puree 1 śr miska + sos pieczeniowy ciemny 1 kubek

REALIZUJEMY RÓWNIEŻ INDYWIDUALNE POMYSŁY KLIENTÓW

catering prus

menu

MIĘSA

  • Pieczeń wieprzowa
  • Rolada wieprzowa
  • Karczek pieczony/grillowany
  • Kotlet schabowy
  • Golonka gotowana/pieczona
  • Kula faszerowana warzywami i serem
  • Kotlet de volaille
    • ser + szynka
    • pieczarka
    • brokuł
    • szpinak
  • Pierś z kurczaka w cieście z cebulą
  • Kotlet drobiowy zapiekany
  • Roladki z indyka z serem i papryką
  • Kotlet drobiowy w płatkach migdałów
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym (plastry)
  • Kotlet zapiekany z serem, sosem czosnkowym i cebulką prażoną
  • Pałeczki z kurczaka
  • Policzki wieprzowe na czerwonym winie – waza (plastry)
  • Udka z kaczki
  • Polędwiczki z kurczaka panierowane strips (a’la kfc)
  • Rolada wołowa
  • Żeberka
  • Klopsy śląskie
  • Ozorki w sosie chrzanowym
  • Pałeczki w panierce
  • Warkocze drobiowe z boczkiem
  • Szaszłyk drobiowy
  • Szaszłyk wieprzowy
  • Ozorek wołowy pieczony z cebulka
  • Devolay tradycyjny
  • Pierś z kurczaka grillowana z czosnkiem
  • Kotlet drobiowy tradycyjny
  • Kotlet schabowy po myśliwsku zapiekany z pieczarkami i serem wędzonym
  • Żeberka w kapuście
  • Krupniok w kapuście
  • Biała kiełbasa
  • Zawijaski schabowe z Bri (wieprzowe lub drobiowe )
  • Schabowy bawarski
  • Skrzydełka w sosie barbecue
  • Sos – kubek(5osób)

 

RYBY

  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim
  • Filet z dorsza panierowany
  • Filet z dorsza w sosie koperkowym

SAŁATKI/SURÓWKI (mała/średnia/duża -miska

  • Marchewka z pomarańczą – 16zł/22zł/32zł
  • Pekińska z ogórkiem i koperkiem – 16zł/22zł/32zł
  • Pekińska z kurczakiem, ananasem i sosem czosnkowym – 16zł/22zł/32zł
  • Kapusta czerwona – 17zł/22zł/27zł
  • Grecka – 16zł/22zł/32zł
  • Sałatka gyros – 16zł/22zł/32zł
  • Sałatka ze świeżym szpinakiem i granatem – 16zł/22zł/32zł
  • Sałatka z brokułami, kurczakiem i sosem czosnkowym – 16zł/22zł/32zł
  • Tradycyjna sałatka ziemniaczana – 17zł/22zł/27zł
  • Sałatka z makaronem tortellini – 16zł/22zł/30zł
  • Sałatka z porem – 16zł/22zł/32zł
  • Kapusta zasmażana – 17zł/22zł/27zł
  • Sałatka z szynką kukurydzą i selerem – 14zł/20zł/32zł
  • Sałatka z tuńczykiem – 16zł/22zł/30zł
  • Kapusta czerwona z boczkiem – 17zł/22zł/27zł
  • Surówka biała z koperkiem – 17zł/22zł/27zł
  • Surówka wiosenna – 17zł/22zł/27zł
  • Buraczki domowe – 17zł/22zł/27zł
  • Sałatka z makaronem z wędzonym kurczakiem 18zł/23zł/31zł
  • Sałatka z selera naciowego z rzodkiewką,kurczakiem,serem 18zł/23zł/31zł
  • Sałatka seler konserwowy,rodzynki i cytryna 18zł/23zł/31zł

Deska serów (mała/średnia/duża -miska

  • MAŁA 6 osób – 35zł
  • ŚREDNIA 12 osób – 50zł
  • DUŻA 18 osób – 60zł

DODATKI (MAŁA/średnia/DUŻA -miska) 

  • Kluski białe – 7zł -10szt
  • Kluski czarne – 7zł – 10szt
  • Ziemniaki – 10zł/16zł/22zł
  • Frytki – 10zł/16zł/22zł
  • Ćwiartki ziemniaków – 10zł/16zł/22zł
  • Talarki – 10zł/16zł/22zł
  • Ziemniaki zapiekane z czosnkiem i śmietanką – 19zł -1 foremka
  • Kasza kuskus z boczkiem – 12zł/18zł/24zł
  • Duet śledziowy (3 rodzaje śledzi – miska)
    ŚREDNIA -45zł DUŻA – 65zł

 

 

INNE

  • KROKIET -6zł/szt
  • KROKIET + BARSZCZ – 12zł/szt
  • PIEROGI – 38zł – 1kg
  • GALARETKI drobiowe lub wieprzowe -6zł/szt
  • PLACKI ZIEMNIACZANE – 6zł/szt
  • BOGRACZ/LECZO – 15zł/ porcja
  • GOŁĄBKI -35zł/kg (7-8szt na kg)
  • TATAR -śr miska – 35zł
  • NUGETSY – 4,00/szt
  • BIGOS – 28zł śr miska/ 35zł -duża miska

 

 

NOWOŚCI !

Tortilla z warzywami na ciepło – 15 zł 

Kurczak z rożna – 27 zł

ZUPY NA ZAMÓWIENIE

  • Żurek śląski z wkładką
  • Grochówka
  • Krem z grzybów
  • Rosół
  • Pomidorowa
  • Ogórkowa
  • Barszcz z krokietem
Sosy do mięs: pomidorowy, koperkowy, pieczarkowy, jasny ciemny, sos na winie czerwonym.

Sosy do sałatek: czosnkowy, winegret.

Restauracja "Szykowna"
ul. Mariacka 30 44-310 Radlin

Prus Catering
ul. Bończyka 5 44-270 Rybnik

telefon:
32 421 38 32  /  507 733 292

mail:
info@catering-prus.pl