catering prus

menu

MIĘSA

  • Pieczeń wieprzowa
  • Rolada wieprzowa
  • Karczek pieczony/grillowany
  • Kotlet schabowy
  • Golonka gotowana/pieczona
  • Kula faszerowana warzywami i serem
  • Kotlet de volaille
    • ser + szynka
    • pieczarka
    • brokuł
    • szpinak
  • Pierś z kurczaka w cieście z cebulą
  • Kotlet drobiowy zapiekany
  • Roladki z indyka z serem i papryką
  • Kotlet drobiowy w płatkach migdałów
  • Polędwiczki wieprzowe
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym
  • Kotlet zapiekany z serem, sosem czosnkowym i cebulką prażoną
  • Pałeczki z kurczaka
  • Policzki wieprzowe na czerwonym winie
  • Udka z kaczki ( za dopłatą )
  • Polędwiczki z kurczaka panierowane strips (a’la kfc)
  • Skrzydełka z kurczka pikantne wings (a’la kfc)
  • Rolada wołowa ( za dopłatą )
  • Żeberka
  • Klopsy śląskie
  • Ozorki w sosie chrzanowym
  • Królik w sosie własnym (za dopłatą)
  • Skrzydełka w panierce
  • Pałeczki w panierce
  • Warkocze drobiowe z boczkiem
  • Kotlet drobiowy hawajski
  • Szaszłyk drobiowy
  • Szaszłyk wieprzowy
  • Ozorek wołowy pieczony z cebulka
  • Devolay tradycyjny
  • Pierś z kurczaka grillowana z czosnkiem
  • Kotlet drobiowy tradycyjny
  • Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami i serem wędzonym
  • Żeberka w kapuście

RYBY

  • Łosoś zapiekany w cieście francuskim
  • Pstrąg w folii z masełkiem czosnkowym
  • Pstrąg pieczony/ grillowany
  • Filet z dorsza panierowany

SAŁATKI/SURÓWKI

  • Marchewka z pomarańczą
  • Pekińska z ogórkiem i koperkiem
  • Pekińska z kurczakiem, ananasem i sosem czosnkowym
  • Kapusta czerwona
  • Grecka
  • Sałatka gyros
  • Sałatka ze świeżym szpinakiem i granatem
  • Sałatka z brokułami, kurczakiem i sosem czosnkowym
  • Tradycyjna sałatka ziemniaczana
  • Sałatka z makaronem tortellini
  • Sałatka z porą
  • Kapusta zasmażana
  • Sałatka z szynką kukurydzą i selerem
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Kapusta czerwona z boczkiem
  • Surówka domowa
  • Surówka wiosenna
  • Buraczki domowe

DODATKI

  • Kluski białe
  • Kluski czarne
  • Ziemniaki
  • Frytki
  • Ćwiartki ziemniaków
  • Talarki
  • Ziemniaki zapiekane z czosnkiem i śmietanką
  • Kasza kuskus z boczkiem
  • Duet śledziowy
  • Deska serów : 
  • MAŁA  6 osób – 22zł
  • ŚREDNIA  12 osób – 36zł
  • DUŻA 18 osób – 45zł

ZUPY

  • Żurek śląski z wkładką
  • Grochówka
  • Krem z grzybów
  • Rosół
  • Pomidorowa
  • Ogórkowa
  • Fasolowa
  • Jarzynowa
  • Krupnik

DODATKOWO

  • Leczo
  • Gulasz wieprzowy
  • Gulasz wołowy
  • Bogracz
  • Bigos
  • Fasolka po bretońsku
  • Barszcz z krokietem z mięsem
  • Barszcz z krokietem z kapustą i grzybami
  • Barszcz uszkami
  • Flaczki
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Spaghetti
Sosy do mięs: pomidorowy, koperkowy, pieczarkowy, jasny ciemny, sos na winie czerwonym.

Sosy do sałatek: czosnkowy, winegret.

Restauracja "Szykowna"
ul. Mariacka 30 44-310 Radlin

Prus Catering
ul. Bończyka 5 44-270 Rybnik

telefon:
32 421 38 32  /  507 733 292

mail:
info@catering-prus.pl